O fete au cules o cantitate egala de visine culeasa de 5 baieti.Stiind ca 3 baieti au cules 24 kg de visine afla cate kg au cules 14 fete respectand acelasi ritm de munca?

2

Răspunsuri

2014-06-24T17:35:30+03:00
8f=5b

3b=24 |:3
b=8kg

8f=5*8

f=5*8/8
f=5

14*5=70 kg au cules 14 fete
2014-06-24T17:50:15+03:00
8-5=3(diferenta cu care fetele culeg mai mult decat baietii)
24:3= 8kg (culege un baiat)
8+3= 11kg(culege o fata)
11*14=154 kg(culeg 14 fete)