Un calator a parcurs un drum in 3 zile astfel: in prima zi  \frac{1}{3} din drum, a doua zi o jumatate din rest, iar in a 3 zi restul de 20 km.
a)citi km are drumul?
b)citi km a parcurs in fiecare zi?
Va rog mult ajutati-ma!!!

2

Răspunsuri

2014-06-23T11:45:12+03:00
X-lungimea drumului

1/3 din x=  1/3 * x=   x/3 -in prima parte

x-x/3=  (3x-x)/3=   2x/3  -restul

1/2  din 2x/3  = 1/2 *  2x/3=  x/3 -in a2a parte

2x/3 -x/3=  x/3 -noul rest (in a3a parte)

x/3=20 -in a3a parte

x=3*20=60


x/3 =60/3=20 -in prima parte
x/3=60/3=20 -in a2a parte
x/3 =60/3=20-in a3a parte
si 20 pt fiecare parte este pt b)
multumesc mult
n-ai pentru ce ;)
de ce ai scris x/3=20(de unde 20)
gata am inteles
2014-06-23T12:09:27+03:00
Dupa prima zi ii ramane 2/3 din drum.
A doua zi parcurge inca jumate, 1/3, deci in ultima zi ii ramane 1/3 = 20km
20 x 3 = 60 km
Zi1 = Zi2 = Zi3 = 20km.