As vrea un model de introducere in cazul in care am o opera lirica.Vreau ceva standard care sa mearga la orice opera lirica ca sa o pun la inceput si mai apoi sa trec la text .Chesti de genul m\poezia e limba sufletului muzica sferelor etc.Ceva ce sa epateze la prima vedere!Multumesc anticipat!!

1
te referi la o demonstratie sau pur si simplu un text
nici una nici alta.Incazul in care am o opera lirica am de facut o demonstratie...eu sa pot pune o introducere foarte interesanta orice tip de opera lirica ar fi!
Poi poti incepe, in cazul unei compuneri argumentative cu cateva "vrajeli" despre opera. De ex. : Opera x scrisca de catre y ne transmite aprecierea autorului fata de ... . dupa aceea, alt alineat. Opera apartine genlului liric deoarece are toate notele definitorii ale acestuiua : (le spui). In cuprins le aprofundezi iau in incheiere le reiei in mare pe cele de la introducere :)
Asta vreau vrajeli...putin mai bine legate!
poti incerca sa faci o argumentare cu urmatoarele introduceri : prin versul ... se remarca / se sugereaza faptul ca ... ; accentueaza sentimentul / ideea ...; creaza impresia de ... ; se remarca ..; contureaza ideea ca ..; impresioneaza prin ...; emotioneaza .. ; dezvolta sugestia ca .. ;degaja o atmosfera de .. ; da o lumina aparte ... Ca astea sunt cateva verbe folosite la argumentarea intr o opera lirica .

Răspunsuri

2014-06-22T19:56:36+03:00
Eu folosesc aceasta :
,,In opinia mea ,  (titlul operei) de (autorul) este un prag stilistic sugestiv prin care cititorul patrunde in universul operei ,modelend indirect  asteptarile estetice ale acestuia .
Succes !

1 5 1