-concluzie,rezumat al textului;
In concluzie,consider ca mesajului fragmentului este deosebit de instructiv,deoarece ne sugereaza ca a citi inseamna a oferi bucurie mintii si sufletului,inseamna a cultiva spiritul.

......................................................................................................................................................................
Compunerea propriu-zisa ar arata,dupa anularea indicilor privitoare la realizare, cam asa :
In fragmentul din ''Ciresarii '',de Constantin Chirita,ni se prezinta un tanar,Dan,pasionat de literatura.Baiatul este atat de captivat de lectura,incat emotiile si aventurile personajelor devin si ale lui,traind cu intensitate febrilitatea actiunilor eroilor sai.
La insistenta mamei sale de a stinge lumina si a dormi,tanarului ii incolteste in minte ideea de a concepe el insusi un jurnal de calatorie.Asadar,mesajul fragmentului evidentiaza faptul ca lectura dezvolta imaginatia,cultiva
Scz ca am pus atatea dar am voie max 500 de caractere sper ca te-am ajutat!
Bafta
ms la fel

Răspunsuri

2014-06-22T18:32:43+03:00
Mesajul unui fragment (genul epic)
In opinia mea,fragmentul operei .....de....are la baza un mesaj profund dominat de sentimente afective de.....
In primul rand, modul predominant de expunere este naratiunea realizata la persoana....cu un narator..... .Sentimentele degajate din text sunt.....
In al doilea rand, acestea sunt transmise prin intermediul personajelor (....) ,care sunt antrenate intr-o actiune....(povestire si ce sentimente au personajele ..
In concluzie, fragmentul.....de.....are un mesaj foarte puternic, cu sentimente de ....care pun in valoare....

Opinia despre mesajul unei poezii
In opinia mea, poezia.....de....are la baza un mesaj profund dominat de sentimente afective de.....
In primul rand, modul predominant de expunere este descrierea cu rol in accentuarea emotiei poetului/poetei.Sentimentele degajate din text sunt.....fiind transmise prin intermediul marcilor lexico-gramatica ale eului poetic.
In al doilea rand, acestea sunt create si cu ajutorul figurilor de stil.......realizand o serie de imagini ......
In concluzie, poezia.....de.....are un mesaj foarte puternic, cu sentimente de ....care pun in valoare....( de obicei, comuniunea om-natura).


4 4 4
2014-06-22T18:33:01+03:00
Daca ii epic- rezumat parerea ta si concluzia ( ce inveti)
Daca ii liric ( ii mai greu) - spui ce teme sunt amintite,imparti textul pe dtrofe si comentezi fiece strofa,mai comentezi 2-3 figuri de stil, vreo 2 semne de punctuatie,si concluzia,adica ce crezi tu,mai pe scurt.
1 1 1