Cum pot face mesajul unui text?
Dati-mi un plan de argumentare. VA rog

2
cum sa incep ce sa scriu la cuprins , incheiere
http://gimnaziulfloren.ucoz.ro/publ/exprimarea_opiniei_despre_mesajul_unei_opere_lirice/1-1-0-38
Introducere:
În opinia mea, poezia „………..”, de ……….. este un text liric care are ca temă ………… Poezia surprinde sentimente de …….declanşate de
Cuprins:
Poezia debutează cu constatarea că……… Imaginile artistice vizuale/auditive/dinamice realizate cu ajutorul epitetelor/personificărilor/metaforelor „……..” care conturează…
Mesajul poetic transpare în viziunea originală şi expresivă în care este surprins…….., poetul apelând la o gamă variată de figuri de stil.
Se vor exemplifica 2-3 figuri de stil care conturează mesajul poetic, punându-se accent pe semnificaţia acestor figuri în contextul poeziei.

Încheiere:

În concluzie, poezia „……….”, de ………., este o creaţie lirică originală, având semnificaţii profunde, mesajul fiind transmis direct de către eul liric cu ajutorul unui limbaj artistic expresiv.

Răspunsuri

  • dii
  • Începător
2014-06-22T14:17:00+03:00
In ipoteza iti exprimi opinia despre mesaj :In opinia mea, poezia/textul ... de ... exprima ...
Argumentul nr 1 : spui care sunt imaginile artistice si figurile de stil si zicci ce exprima
Argumentul nr 2 : te legi de sentimentele csre sunt exprimate prin intermediul figurilor de stil :nostalgie, emotie, iubire, fericire, intristare, etc.
Argumentul nr 3 : sepui ceva despre semnificatiile  mesajului, de sentimentele si trairile eului liric(ajung doar 2 argumente)
In concluzie: Asadar, in poezia/textul citat se sugereaza/dezvaluie .... 
2014-06-22T14:21:12+03:00
La inceput scrii despre ce este vorba in text si ce mod de expunere predomina. Daca predomina descrierea prezinti tabloul descris si apoi iti exprimi opinia privind realizarea tabloului. Este foarte important sa folosesti expresii de genul ''mi-a placut...'' ''m-a impresionat...'' '' semnificative mi s-au parut metaforele...(exemple) . dintre toate cea mai bine realizata artistic CRED ca este .... pentru ca...'' '' la fel de importante in transmiterea mesajului artistic sunt epitetele ...(exemple). Epitetul care m-a impresionat cel mai tare este...'' Dupa asta prezinti trairile si sentimentele redate prin tablou. '' Eu CRED ca prin prisma acestui tablou trairile si sentimentele redate sunt.....(exemple). La sfarsit extragi o concluzie ''textul mi s-a parut interesant pentru ca reda intr-o maniera inedita.....'' Succes!! (asa ceva am facut la pregatire. sper sa-ti fie de ajutor)