Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-22T13:21:13+03:00
0,(8)= 8/9
12,5=12 intregi  5/10 =  12 intregi  1/2=  25/2

12/√2 * ( √8/9  -√25/2) =

12/√2 * ( 2√2/3 -5/√2)   rationalizam in paranteza=

12/√2 * (2√2/3 -5√2/2)     aducem la acelasi numitor in paranteza=

12/√2 * (4√2-15√2)/6=

2/√2 * (-11√2)=  - 22√2/√2=  -22
1 5 1
2014-06-22T13:26:40+03:00
0,(8)= 8/9
12,5=125/10
12 rad2 ( rad 8/9 - rad 125/10)=12 rad2 ( 2 rad2/3 - 5 rad5/ rad10)
simplificam rad5 cu rad 10 
ramanem cu
12 rad2(2 rad2/3 - 5/ rad2)= 12 rad2 X 2 rad2/3 -       12rad2 X 5 /rad 2
                                       aici imparti la 3 pe 12      reducem rad2 
                                       rad2 X rad2=2                  ramanem cu 12X5=60 
                                       si vine 4 X 2 X 2=16
vine 16-60=-44