Va rogg muult de tot ajutati-maa.
Maine dau evaluarea nationala la lb. romana si vreau sa stiu asa: rolul cratimei, genul liric, genul epic... pastelul :( Va rog mult ajutati-ma.... vreau sa iau nota mai maree :( off va rog muult . Si mai vreau sa stiu asa: nu inteleg cum sa scot din text epitet si personificare.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-22T10:41:30+03:00
Cratima semn ortografic, marcheaza rostirea a doua parti de vorbire diferite inte-o singura silaba cu ajutorul tempoului rapid.

Genul liric reuneste acele productii literare caracterizate prin subiectivitate, exprimarea directa a sinelui si expresivitatea.

Genul epic reuneste acele productii literare in versuri sau in proza, in care sunt relatate intamplari aflate in relatie de clauzalitate dispuse cronologic, puse pe seama personajelor.

Pastelul este o creație lirică descriptivă, aparținând literaturii culte care, prin intermediul unui peisaj, transmite sentimentele eului liric. Modul de expunere folosit este descrierea. Într-un pastel dominante sunt imaginile artistice, realizate prin figuri de stil, organizate într-o descriere tip tablou. Aceasta poate avea ca temă un anotimp, un colț de naturǎ, un moment al zilei, un aspect din viața micilor viețuitoare etc.
1 5 1