Răspunsuri

2014-06-22T10:19:25+03:00
Pai incepi cu In opinia mea....;Eu consider ca...; Parerea mea este...
Dupa dai doua argumente care sa iti sustina opinia ta: In primul rand...;In al doilea rand...; Un prim argument semnificativ este...;
Iar la sfarsit iti reiei opinia cu alte cuvine: In conluzie...
Nu, nu ma supar. Da poti sa aduci la fiecare paragraf cate o exemplificare. Iar opinia poate fi legata de ce iti transmite tie textul dat. Iar eu stiu ca in cazul in care ti se cere opinia in legatura cu semnificatia mesajului din text tie se puncteaza cum sa nu se puncteze, doar ca trebe sa fi argumente.
Exemplificarea ce poate contine ? Opinia si semnificatia e cu totul altceva , opinia este a ta , personala , asupra intregii opere literare care ti se da si semnificatia este una si aceeasi trebuie sa ai un punct de vedere in ansamblu nu sa adaugi de la tine ..
Nu prea m-am exprimat bine , am vrut sa spun ca semnificatia textului este doar una , pe cand opinia poate fi diferita de la elev la elev
Pai poate fi diferita si asta se puncteaza cand iti cere opinie, parerea ta personala fata de semnificatia textului. Si poate fiecare vede altceva in text nu toti acelasi lucru. Si exemplificare contine parti din text le iei si le pui in ghilimele.
Aaa sa zicem bag acolo abureala ca autorul se regaseste in acele versuri avand o puterinca stare de agitatie si bag intre paranteze versuri din text care arata lucrul asta nu sau ghilimele , linie de pauza ma rog . Dupa in primul rand ... mai scriu un paragraf cu "Ca sa imi sustin ideea ca autorul are acele stari de ... " cum incadrez exemplele ?