Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-24T01:04:54+03:00
Pentru usurinta calculului, descompunem fractia in produs de doua fractii, in asa fel incat in prima fractie sa ramana numerele fara exponent si in a doua fractie vom duce puterile lui 10.

 \frac{6,6 * 3}{4,5 * 1,6} *  \frac{ 10^{-34}  *  10^{8}  }{ 10^{19} }  =

Amplificam cu 100 prima fractie pentru a scapa de zecimale si pentru a putea simplifica


=  \frac{66 * 30}{45 * 16} *  \frac{ 10^{8} }{ 10^{19} *  10^{34} }  =


=  \frac{33 * 15}{45 * 4} *  \frac{ 10^{8}}{ 10^{53}} =  \frac{11}{4} *  \frac{1}{ 10^{45}} =  \frac{11}{4* 10^{45}}

1 5 1