Răspunsuri

  • Ham
  • Începător
2014-06-21T15:05:32+03:00
(x+1)(x+2)=56

x^2 + 2x + x + 2 =56

x^2 + 3x - 54 = 0

delta = b^2 - 4ac = 3^2 - 4 * 1 * (-54) = 9 + 216 = 225

x1x2 = (-b +- radical din delta) / 2a = (-3 +- 15) / 2

x1 = -9

x2 =  6
56:2=28 : 2=14 x1=27 x2=0 => (27+1)(0+2)=56 28x2=56 A
  • Ham
  • Începător
2014-06-21T15:05:36+03:00
(x+1)(x+2)=56

x^2 + 2x + x + 2 =56

x^2 + 3x - 54 = 0

delta = b^2 - 4ac = 3^2 - 4 * 1 * (-54) = 9 + 216 = 225

x1x2 = (-b +- radical din delta) / 2a = (-3 +- 15) / 2

x1 = -9

x2 =  6
da ..... faza e ca trebuie rezolvare de clasa a 5a si delta o faci mai tarziu in a 7a a 8a
te gandesti la 2 numere care inmultite dau -54 si adunate 3,iar acele numere sunt x1 si x2