Se considera Functia : F: R ->R, f(x)= 2x-4.
a) aratati ca f(-2) + f(2) = -8

2
vrei rezultatu direct sau rezolvat??
Rezolvat daca se poate :)
ok
f(-2)=2 x (-2) -4=-8 f(2)=2x2-4=0 f(-2)+f(2)=-8 + 0=-8 (A)

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-20T21:33:43+03:00
F(-2) = 2*(-2)-4 = -4-4 = -8
f(2) = 2*2-4 = 0

De unde rezulta ca f(-2) + f(2) = -8 + 0 = -8 

Sper ca ai inteles :o3
2014-06-20T21:37:41+03:00
Prima data:il  inlocuiesti pe x cu -2  f(-2)=2·(-2)-4=-4-4=-8
acum il inlocuiesti pe x cu 2 f(2)=2·2-4=4-4=0
f(-2)+f(2)=-8+0=-8 este adevarat