Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-20T20:12:50+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X-2=0
x=2

x²-4=0
x²=4
√x²=√4
|x|=2   ⇒x=-2  ∧ x=2

x+2=0
x=-2

D=R-{+/- 2}

(\frac{1}{x-2}-\frac{x}{x^2-4}) : \frac{2}{(x-2)(x+2)}= \\ (\frac{1}{x-2} - \frac{x}{(x-2)(x+2)}) : \frac {2}{(x-2)(x+2)}= \\  aducem\ la\ acelasi\ numitor\ in\ prima\ paranteza\\ \frac{x+2-x}{(x-2)(x+2)} * \frac{ (x-2)(x+2)}{2}=\\ se\ simplifica\ si\ da \ 1
4 5 4
2014-06-20T20:17:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.


Luam paranteza :
si avem :
 \frac{1}{x-2} - \frac{x}{x^{2}-4 } = \frac{x+2-x}{(x+2)(x-2)} = \frac{2}{(x-2)(x+2)}

Acum avem :    \frac{2}{(x-2)(x+2)} * \frac{(x-2)(x+2)}{2} (se simplifica pe diagonale , si rezulta ca este egala cu 1.Exact cum se cerea sa arati ca E(x) = 1
3 5 3