Răspunsuri

2014-02-07T19:45:25+02:00
Vine (x-3)(x+3) supra x la a2a -x-3x+3 +x+2 supra x+1  - x la a2a +5x +2 supra (x-1)(x+1)
(x-3)(x+3) supra x(x-1)-3(x-1)  +x+2 supra x+1 - x la a2a +5x+2 supra (x-1)(x+1)
(x-3)(x+3)supra(x-1)(x-3) + tot sirul... simplificam in prima ecuatie (x-3) si obtinem
(x+3) supra (x-1) + x+2 supra x+1  - x la a2a +5x+2 supra (x-1)(x+1) aducem la acelasi numitor si obtinem
(x+3)(x+1)+(x+2)(x-1)-x la a2a -5x -2
x la a2a+x+3x+3+x la a2a -x+2x-2 - x la a2a -5x-2
x la a2a-1=(x-1)(x+1)=1 rezulta ca x-1=1 x=2    sau  x+1=1  x=0

3 4 3
Cel mai inteligent răspuns!
2014-02-07T20:17:49+02:00
X^2 - 4x+3=x^2-3x-x+3=x(x-1)-3(x-1)=(x-3)(x-1)
 x^{2} - 1 =(x-1)(x+1)
 x^{2} - 9=(x-3)(x+3)
E(x)= \frac{(x-3)(x+3)}{(x-3)(x-1)}  \frac{x+2}{x+1}  \frac{x^2+5x+2}{x^2-1} = 1
aducem la acelasi numitor
numitorul comun este (x-1)(x+1)= x^{2} - 1
 \frac{(x+1)(x+3)+(x+2)(x-1)-( x^{2} +5x+2)}{ x^{2} -1}  \frac{ x^{2} +3x+x+3+x^{2} -x+2x-2- x^{2} -5x-2}{ x^{2} -1} = \frac{ x^{2} -1}{ x^{2} -1} =1
4 4 4