Va rog mult imi face cineva si mie mesajul acestui fragment din opera epica "Nazdravaniile lui Nastratin Hogea' de Anton Pann


Într-o zi, Nastratin Hogea,ceartă c-un vecin având,Fuse tras la judecată,pentru dânsul jalbă dând;Nastratin plecând să meargăspre a se înfăţişa,Băgă-n sân un pietroi mareşi se-nfăţişă aşa;Când pârâtorul de dânsulspunea câte îi plăcea,Nastratin pe taină sânulîşi arăta şi tăcea.Judecătorul văzându-lcă îşi bătea sânul plin,Toată dreptatea o deteîn partea lui Nastratin;După ce jeluitorulfu d-aci afară dat,Zise lui Nastratin Hogea:- Scoate ce mi-ai arătat;El scoţând îndată piatra,o puse cu cinste josŞi se trase la o parte,cu chip prea politicos.- Dar ce este asta? zisejudecătorul bătrân;- Este darul, el răspunse,ce ţi-l arătam în sân.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-20T15:10:50+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Pai poti incepe asa : " Tema textului il reprezinta lacomia, fiind mai puternica decat omenia si dreptatea" ; dupa care faci rezumatul textului, explicand anumite pasaje gen :
"Protagonistul operei, Nastratin merge la judecata din cauza unui conflict cu un vecin, istetimea acestuia indrumandu-l sa ia cu el o piatra pe care s-o bage in san pretinzand ca-i o punga de galbeni..." bla bla bla ( cred ca te descurci aici ). Si in incheiere spui o parere personala sau ceva gen " Si in zilele noastre exista oameni corupti.. bla bla bla"
Eu cam asa procedez. Bafta! :o3