Răspunsuri

2014-06-20T02:19:14+03:00
X- 1/x=3 |²

( x-1/x)²=9

x²- 2* x* 1/x + 1/x²=9

x²-2+1/x²=9

x²+ 1/x²=9+2

x² + 1/x²=11
De ce ai pus x2-2*x*1/x+1/x daca ai ridicat la patrat x-1/x? Nu ar fi venit x2-2*x*1-1/x2?
se foloseste formula generala a^2 +2ab+b^2=(a+b)^2 si termenul b=1/x
Mai este o altfel de rezolvare mai jos.Am vazut ca sunt rezultate diferite la amandoua.Care este cea corecta?
eu asa am invatat la clasa, nu stiu de ce i-a dat diferit
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-20T09:22:06+03:00
 \frac{x-1}{x} = 3
⇒ 1 -  \frac{1}{x} =3
⇒1/x= - 2⇒ x= - 1/2 ⇒ x^2=1/4 ⇒ 1/x^2=4
 \frac{x^2+1}{x^2} =1+1/x^2=1+ 4= 5
5 3 5