Răspunsuri

2014-06-19T21:22:57+03:00
Numeste opera si autorul ei.Observa ideea de ansamblu a textului si formuleaza o opinie clara despre aceasta, pe care o scrii. Dupa, prin argumente care sa contina exemple, motivezi opinia. La final, dai o concluzie care poate fi parerea ta despre textul respectiv.
1 1 1
2014-06-19T21:35:01+03:00
Trebuie sa incepi cu opinia: 
De exemplu: Textul epic ............(titlul) scris de ..........(numele autorului) surprinde/infatiseaza ..........(parerea ta, despre ce este vorba in text si este bine sa precizezi aici si sentimentele transmise, chiar daca e vorba de opera epica)
In opinie, ai grija sa nu faci un enunt prea lung, deoarece se pierd ideile. In plus, nu e bine sa incepi cu formula "In opinia mea, textul...", pt ca este demodata si unii corectori scad 1 pct sau 2 pt asta.
Apoi urmeaza minim 2 argumente ( 2 e numarul optim). Primul enunt din fiecare argument trebuie sa fie ideea generala despre care vorbesti in acel paragraf. Si argumentele trebuie sa fie echilibrate ca numar de cuvinte. De obicei, in primul faci un scurt rezumat, referindu-te si la tema textului. Iar in aldoilea, spui de sentimente, si intotdeauna trebuie sa adaugi si exemple din text.
Concluzia trebuie sa reia ideea din opinie.
3 5 3