Redacteaza un text, de 10-15 randuri, in care sa-ti exprimi opinia despre talent si pasiune-- doua elemente decisive in alegerea meseriei de mai tarziu

In compunerea ta, trebuie:

- sa prezinti doua argumente potrivite;

- sa ilustrezi alegerea ta cu exemple adecvate;

- sa ultilizezi un continut adecvat tipului de text si cerintei formulate;

- sa respecti limitele de spatiu indicate.

1
O pasiune este cand vrei sa implici ceva mai super dar defapt talentul este pe urmele noastre si vrea ca noi sa intelegem faptul acesta.Pentru mine aceste doua lucruri sunt foarte importante ca fapt reeal si nu superficial .Mi=as dori ca acestea sa fie stiute si bagate putin inseama pentru ca trebuie sa te gandesti la viiitorul tau si toate astea care sunt importante pe viitor .Mai multe este sa ai o imaginatie profunda sa-ti imaginezi viitorul cu cat mintea este mai dezvoltata sansele sunt mai
mari

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-18T22:31:57+03:00
Talentul e ca o raza rupta din infinitul albastrului divin , iar pasiunea, flacara ce izvoraste din verdele teluric.
In primul rand, talentul reprezinta un har trimis de Divinitate, insa acesta pe acesta il putem concretiza doar imbinandu-l cu pasiune si munca. Un exemplu reprezentativ il ofera arta. Un pictor, desi are talent, nu va putea ilustra niciodata picturi marete, fara pasiune, la fel cum un muzicant sau un scriitor, nu va putea transmite niciodata franturi din suflet, daca nu ar impleti talentul cu pasiunea.
In al doilea rand, orice meserie si respectiv, orice om presupune sa aiba un talent. Important este ca acesta sa realizeze totul cu daruire si pasiune. Fiecare persoana are o chemare pe care trebuie sa si-o urmeze. Cofetarul nu va putea niciodata sa modeleze decoratiuni din zahar, daca talentul sau nu s-ar intrepatrunde cu pasiunea. Profesorul nu va putea fi niciodata coplesit de dragostea elevilor si apreciat, daca nu si-ar face meseria din dragoste, fructificand talentul pe care il are si dandu-l altora mai departe.
In final, alegerea unei meserii trebuie sa presupuna contopirea talentului si a pasiunii, urmarind tot timpul satisfactiile personale!
10 4 10