Intr-o zi calduroasa de vara(aprox 25 C) la nivelul ghetarului temp. este de -5 C. daca diferenta de nivel dintre intrarea in aven si intrarea in pestera este de 48 m,claculati la ce adancime temp ajunge la 10C dar la 0C? presupunem ca temp. scade direct proportional cu adancimea !

48 m........25-(-5)= 30C | x=_____
xm.....25-10=15C |


2. Andra cumpara 4 caiete cu 4 lei si 10 caiete cu 9,6 lei.Cat a costat in medie un caiet?

2

Răspunsuri

2014-06-18T19:30:39+03:00
1) 30:15=2, iar 48:2=12

2) 4x4+10x9,6
14+96
110 atat costa caietele
dar, media e ca impartim astia 110 lei la 14 caiete
si da...7,85

nu prea inteleg ce vrei sa spui... poti sa editezi si sa pui cu fractii?
iar la 1 da 12 pentru ca 30:15=2, iar 48:2=12
Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-06-18T20:13:17+03:00
4x4=16, 10x9,6=96 , apoi adunam ca sa aflam pretul caietelor Și avem: 96+16=110             apoi adunam cele 4 caiete care le-a cumparat cu 4 lei+ cele 10 caiete care le-a cumparat cu 9,6 lei = 14 caiete,,,,,,,ca sa aflam media impartim 110 la 14 caiete , iar media este 7, 85 perioada 1..........ai inteles?