Ce este o noma?cate nome sunt ? cine era Pericle? cum se numea zeul haosului?cum a murit Cleopatra?cum se imbracau egiptenii? de ce este Egiptul prima noma?

2
noma = teritoriu, tinut
Egiptul Antic era impartit ii 22 de provincii numite NOME
corectie: Egiptul Antic de Sus avea 22 de nome
iar Egiptul de Jos 20 de nome
Egiptul prima noma? cred ca e o greseala aici...Memphis e prima noma pentru Egiptul de Jos...ordinea nomelor se stabilea in functie de calitatea terenului agricol, cele mai bune fiind cele din zona Nilului

Răspunsuri

2014-06-18T19:09:27+03:00
Pericle a fost cel mai mare om de stat din Grecia antică. A condus Atena timp de peste 30 de ani, chiar în perioada ei de mare glorie, adică între 461 şi 429 î.Hr. Sau, mai bine zis, poporul a condus-o, căci Atena era o democraţie.Pericle (circa 495 - 429 î.Hr.) a fost un general, orator și om de stat atenian.
Potrivit istoricilor, în timp ce se afla în mausoleu, Cleopatra le ceruse sclavilor să aducă un coș cu un șarpe (sau cu 2 șerpi). Ea ar fi luat șarpele și l-ar fi pus la sân, unde ar fi primit mușcătura ucigătoare. Se spune că agonia reginei ar fi durat 3 ore.
Unii cercetători identifică șarpele cu o viperă egipteană, alții cu o cobră, simbolul coroanei faraonilor. Șarpele ar fi mușcat-o în dreptul inimii, ceea ce ar fi provocat moartea rapidă.
Se mai spune că ea murise alături de 2 sclave. Alți cercetători cred că sinuciderea prin otravă de șarpe ar fi fost demnă de o regină, dar au dubii în privința acestei metode dată fiind durata scurtă de agonie, susținută de documente.
Mulți spun că Cleopatra ar fi fost ucisă cu o lovitură de sabie dată pe ascuns chiar de Octavian, care voia să se descotorosească de ea. El ar fi și autorul teoriei sinuciderii.
2014-06-18T19:36:38+03:00
Pericle a domnit in sec 5 si a adus cea mai infloritoare perioada a Greciei.Nomele sunt un fel de satulete si eu stiu ca sunt 36 de nome