Răspunsuri

2014-06-18T19:03:34+03:00
Amplifici cu 2, 6 si 3
2(2x+3)-12(x+2)=2x-5+3x
4x+6-12x+24=5x-5
6+24+5=5x-4x+12x
35=13x
x=2.69


ok o sa vad maine daca ne arata
si daca ne arata iti trimit un mesaj
ok, merci. o intreb si eu pe profa mea :D
ok o zii buna in continuare
multumesc la fel
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-18T20:28:22+03:00
Numitorul comun este 18
amplifici prima fractie cu 2 a doua cu  6 si ultim cu 3
2(2x+3)-12(x+2)=2x-5+3x
4x + 6 - 12x - 24 = 5x - 5
- 8x - 18=5x-5
5x+8x= - 18 + 5
13x= - 13⇒ x= -1
1 5 1