Răspunsuri

2014-06-18T17:24:37+03:00
Si eu am avut cateva probleme aici. Si iti explic mai pe larg.
Nu este suficient sa spui doar : ''opinia mea este una pozitiva/negativa'' pentru ca.. nu prea este pe placul profesorilor.=> trebuie sa o dezvloti putin.
De exemplu..avem ursul pacalit de vulpe,ok? *am ales asa pt ca..sigur o stii* ;)
opinia : Opinia mea este una pozitiva deoarece mi-a placut actiunea petrecuta in text si mai ales de personajul vulpii care l-a pacalit pe urs. (este un exemplu..aici poti sa dezvolti cat vrei)

Sper ca te-am ajutat.
35 3 35
2014-06-18T17:33:22+03:00
1. Deci, incepi cu ipoteza: "Textul literar (''...'') semnat de autorul/autoarea (''...") aparţine genului epic (intrucât semnalăm implicarea personajelor în ţesătura evenimentelor, prezenţa unei „voci” narative) și are un mesaj sugestiv.
2. Din punctul meu de vedere, semnificatia care se desprinde din textul supus analizei este urmatoarea (scrii semnificația pe care o are textul, după opinia ta).
3. Se prezintă sumar conținutul textului (rezumat succint).
4. Se evidențiază caracteristicile personajului principal, foarte pe scurt și se comentează aportul adus de acesta în cristalizarea mesajului textului epic.
5. Se face referire și la titlu: De subliniat este faptul că titlul creației este foarte sugestiv și prefigurează conținutul de idei al textului („...”) .
6. Concluzia: În consecință, având în vedere elementele enumerate anterior, putem afirma că textul supus analizei are o semnificație profundă: (mai scrii o dată semnificația) . Sper ca răspunsul meu să fie util pentru tine ;) .
110 4 110
pai... opinia.. este un raspuns al tau .. adica daca iti place sau nu opera,si de ce.. nu e o argumentare .. *mai ales asa de mare*
tu mai mult ai demonstrat ca este o opera epica
Păi aștia sunt pașii pe care i-am invățat eu la școală dacă doriți ca eseul vostru să fie mai elaborat și corect :) . Eu așa am făcut și la simulările naționale de la examen și am obținut punctaj foarte bun :) .
ok.. e putin ciudat..dar daca asa ai invatat e ok
Nu e ciudat, adică știu la ce te referi :)) textul pare prea stufos , dar secretul constă în faptul că dacă știi să comprimi tot ce am spus eu mai sus te vei încadra perfect in 15-25 de rânduri ;) . Fiind vorba despre o operă epică, firește că trebuie să evidențiem rolul personajelor adus în cristalizarea mesajului, acestea fiind numite la rându-le „mesagerele” scriitorului :) .