Răspunsuri

2014-06-18T14:58:06+03:00
f:R -> R , f(x) = ax+ b

f(-1)= -5
f(-1)=-a+b=-5

f(0)= -2 
f(0)=a*0+b=-2
b=-2

-a+(-2)=-5
-a-2=-5
-a=-5+2
-a=-3
a=3

si f(x)=3x-2
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-18T15:22:32+03:00
Deci daca f(-1)= -5 inlocuiesti si rezulta ca f(-1) = a*(-1) + b = -5 => -a + b = -5
Daca f(0) = -2 inlocuiesti si rezulta ca f(0)= a*0 + b = -2 => 0 + b = -2 => b= -2
Inlocuiesti b-ul in prima ecuatie si rezulta -a + ( -2 ) = -5 de unde rezulta ca a = -3

Sper ca ai inteles :o3
1 5 1