Un acoperis pentru un adapost de animale este format din2 dreptunghiuri cu dimensiunile de 6 metri cu dimensiunile de 6 metri si 2 mtri el trebuie acoperit cu tigla.Pentru un metru patrat sunt necesare 50 de tigle si o tigla cantareste 250 grame .Tiglele sunt transportate de la magazin cu o masina care goala cantareste 1400 kg iar plina cantareste 1600 kg .Cate drumuri va face masina? ,Pentru 8 adaposturi cate drumuri va face masina ? multumesc !!!

2

Răspunsuri

2014-02-07T15:23:02+02:00
A=6*2=>A=12 m patrati un deptunghi
12*2=24 metri patrati acoperis
24mp*50 tigle=1200 tigle
1200*250=300000g=300 kg
stiind ca masina poate duce o incarcatura de 200kg(1600-1400)=>va face 2 drumuri

300*8=2400kg(pt 8 adaposturi)=>2400/200=12 drumuri
2014-02-07T15:25:22+02:00
Aria acoperisului = 2*2*6= 24 m^2
24*50= 120 de tigle
120*250g=300000g= 300kg
8*300=2400 kg 
1600-1400=200 kg pot incapea in masina => se vor face 12 transporturi