va rog ajutati-ma !!!!!!! un biciclist a parcurs in 2 zile 120 km..in prima zi a parcurs cu 15 km mai putin decat 3 supra 4 din toate distanta iar a 2 zi restul ... daca puteti va rog ajutati-ma !!!!!!!

2

Răspunsuri

2014-06-17T17:38:15+03:00
A km parcursi in prima zi, b km parcursi in a doua zi
a+b=120
a=3(a+b)/4-15=3*120/4=90 km a parcurs in prima zi
120-90=30 km in a doua zi

2014-06-17T18:10:48+03:00
120*3/4=90 km reprezinta "3 supra 4 din toate distanta",

dar stim ca "
in prima zi a parcurs cu 15 km mai putin decat 3 supra 4 din toate distanta", deci:

prima zi=90-15=75km

a doua zi=120-75=45 km