Răspunsuri

2014-06-17T13:51:59+03:00
A- 10%A=A-A/10=(9/10)A=B
B-10%B=B-B/10=(9/10)B=162

B=162*10/9=180 lei
A=180*10/9=200 lei

pretul initial al produsului este 200 lei
nu stiu daca gandesc bine dar eu o vad asa:
x^2-xy+3x-3y=x(x-y)+3(x-y)
(x+3)(x-y)=1
daca trebuie ca x si y sa fie numere intregi, fiecare paranteza trebuie sa dea 1, atunci
x= -4
y= -3
adica, daca in prima paranteza ca sa dea 1 x trebuie sa fie -4, in a doua paranteza daca x= -4 => y= -3
si, defapt fiecare paranteza da -1, si avem :
(-1)*(-1)=1
2014-06-17T13:53:14+03:00
 \frac{90}{100} 
· \frac{90}{100} ·P=162            P=pretul obiectului initial
 \frac{90·90}{100·100}·P= \frac{81}{100}·P =162
P=  \frac{162·100}{81}
P=200 lei