Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-17T13:38:21+03:00
In poezie este vorba despre un tren misterios care soseste in gara la miezul noptii. Eul poetic transmite un sentiment d teama dat de o atmosfera confuza. Imaginea auditiva Nu uruie, scrȃșnind din roți sau fiare/Ci cȃntǎ – lent, o muzicǎ de sfere evintiaza zgomotul mistrios pe care il scoate trenul la plecare. Imgina dinamica Parcǎ s-ar frȃnge-ntr-una alǎute/Parcǎ s-ar tot atinge niște cranii subliniaza peisajul infricosator al trenului. Epitetul inger rece remarca portretul conductorului acest fiind caracterizat in mod direct ca fiind o persoana stranie.
mai dezvolta...nu e o poezie grea
Expresivitatea deosebita a limbajului si imaginile artistice care anima atmosfera trenului si al garii inlesnesc transmiterea mesajului.( la inceput)
Mersi mult
2014-06-17T13:49:33+03:00
Impiegatul de mişcare al Gării Simeria a intrat în panică în seara zilei de marţi: două secţiuni ale aparatului de comandă a staţiei indicau "ocupat", fără ca în zonă să circule vreun tren. 
Neştiind ce se întâmplă, CFR-istul a sunat la Postul de Poliţie T.F. Simeria, în jurul orei 20.20. Poliţiştii au alergat, într-un suflet, să vadă despre ce este vorba. Echipa operativă deplasată la faţa locului a observat doi bărbaţi în zona kilometrului 470+600m de pe magistrala de cale ferată 200 Arad – Şibot, în apropierea lacului de acumulare Cotru. Cei doi se aflau în zona unde sunt amplasate cablurile de alimentare ale instalaţiei de semnalizare şi dirijare a circulaţiei feroviare şi tăiau de zor la cablurile de alimentare. Când au strigat la ei să stea pe loc, indivizii - Armin P., de 54 de ani, şi Marian B., de 34 de ani, ambii din Geoagiu - au rupt-o la fugă. După ce i-au urmărit vreo 100 de metri, poliţiştii au reuşit să-i prindă. Oamenii legii au constatat că hoţii au secţionat cablurile de alimentare şi au pus în pericol siguranţa circulaţiei. Ei sunt cercetaţi pentru furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.