Răspunsuri

2014-06-17T12:59:16+03:00
Pai in primul rand spui ce intelegi tu prin acea opera.Care este mesajul ce ti-l transmite autorul,ce incearca el sa spuna prin acea creatie.
Daca este opera lirica explici cateva figuri de stil si imagini artistice si spui ce ganduri si sentimente se desprind din acestea.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-17T13:41:57+03:00
Trebuie să pornești de la cele două texte date pentru a ilustra cu citate trăsăturile operei literare. Îți dau mai jos câteva trăsături ale textului literar pe care va trebui să le urmărești:
- Opera literară este o creaţie (în versuri sau în proză;), în care, prin intermediul limbajului artistic, se transmit idei şi se trezesc cititorului emoţii şi sentimente. (Aici va trebui să identifici în cele două texte câteva figuri de stil, să le explici semnificațiile și să precizezi ce sentimente sunt transmise etc.) - Într-o operă literară, autorul nu “fotografiază” realitatea, ci porneşte de la realitate şi creează o lume imaginară (o lume a ficţiunii). De aceea, opera literară este un produs al fanteziei creatoare a scriitorului şi are caracter de ficţiune (invenţie sau plăsmuire). (Poți evidenția diferite imagini artistice cu ajutorul cărora autorii celor două texte dau naștere unor lumi imaginare)
P.S. Nu fi timid(ă) și cere cât mai multe explicații și profesoarei/profesorului de la clasă! Ar trebui să te ajute...
nu prea inteleg ce ai vrut cu prima propozitie.