Voi pune 4 probleme mici! Merci <3 !!!
1.Un calator a plecat din Onesti la ora 8 si 37 minute si a ajuns la Bucuresti la ora 13 si 2 minute.Calculati cat a durat calatoria.
2.Un meci de fotbal incepe la ora 10 si 45 de minute.Se joaca doua reprize a cate 45 de minute,cu o pauza de 15 minute.Calculati la ora la care se termina meciul.
3.Calculati ce diferenta(in ani,luni.zice) este intre Alexandra si surioara ei Maria saca alexandra s-a nascut pe 26 martie 2011 si surioara ei pe 2 ianuarie 2014.
4.Bunicul lui Alexandru are un ceas care o ia inainte cu 15 secunde pe ora.Bunicul fixeaza ceasul luni la ora 10:00 .Calculati ce ora va indica ceasul marti la ora 15:00.

1
1:calatoria a durat 3ore si 25 minute 2. meciul se termina la 12 si 30 minute 4.va arata cu 425 de secunde mai mult
2. 45+45=90+15=105 105 min.=cu 1ora si 45min
incepe la 10,45 se termina la 12.30

Răspunsuri

2014-06-23T13:54:09+03:00
1)
 De la ora  8:37  la ora 9:00    sunt 23 minute
De la ora   9:00 la ora 13:00    sunt 4  ore
De la ora 13:00  la ora 13:02   sunt 2 minute
In totalL 4 ore + 23 minute + 2 minute = 4ore si 25 minute
------------------
2)
10:45 + 45 min = 11:30 se termina prima repriza.
11:30 + 15 min = 11:45 se termina pauza
11:30 + 45 min = 12:30 se termina meciul
3)
Alexandra 26 martie   2011
Sora ei     02 Ianuarie 2014 
Din 26 martie 2011pana la 01 aprilie 2011 sunt zile  (martie are 31 zile)
De la 01 aprilie 2011 pana la 01 ianuarie 2012 sunt 9 luni.
De la 01 ianuarie 2012 pana la 01 decembrie 2014 sunt 2 ani
De la 01 ianuarie 2014 pana la 02 ianuarie 2014 este 1 zi
In total = 2 ani + 9 luni + 6 zile + 1 zi = 2ani 9luni si 7 zile.
4)
De Luni ora 10 pana marti ora 10 sunt 24 ore
De marti ora 10 pana marti la ora 15 sunt 5 ore
In total 24 + 5 = 29 ore
 Daca ceasul o ia inainte cu 15 secunde pe ora, in 29 de ore ceasul va fi inainte cu:
29 * 15 = 435 secunde
435 / 60 = 7 rest 15
 => ceasul este inainte cu 7 minute si 15 secunde.
=> la ora 15:00 ceasul indica ora 15 si 07minute si 15  adica 15:07:15

9 3 9