Răspunsuri

2014-06-16T21:49:03+03:00
Parerea mea este ca textul dat este o fabula, deoarece este o creatie epica, in versuri, de intindere mica in care se satirizeaza defecte umane cu ajutorul mastilor alegorice (animalice), ce se incheie cu o morala cu continut educativ.
Morala acestei fabule este una implicita ( adica nu este prezentata in mod direct,o deducem). In general noi dupa ce suntem ajutati de unele persoane uitam sa le multumim, ba chiar ne laudam cu ceea ce suntem sau ceea ce am ajung, dar pe seama/baza altora. In acest caz dovleacul reprezinta tipul omului nerecunoscator, ce se crede important, iar copacul reprezinta tipul omului bun, intelelept, ce-si pune in balanta toate gandurile si cauta solutia optima si cuvintele potrivite pentru a ataca. 
Actiunea este simpla,putand fi rezumata astfel: un dovleac ce si-a prins radacinile si a crescut in jurul unui copac, ii spuse acestuia ca el a crescut intr-o vara cat creste el in sute de ani.Copacul, inteligent ii spuse acestuia ca, la caderea brumei, acesta va muri.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, textul dat este o fabula.


Sper ca te-am ajutat!