Răspunsuri

2014-06-16T16:17:36+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Expresia din enunt se poate scrie ca suma de doua patrate perfecte astfel: pe 13 il scriem ca 4+9 si grupam convenabil termenii, ca sa avem formule de genul (A+B)^2=A^2+2*A*B+B^2 sau cu semnul - in loc de + in paranteza, respectiv in fata lui 2*A*B. Deci:
(a^2-4*a+4)+(b^2+6*b+9)=0 se mai poate scrie, detaliat, ca:
(a^2-2*2*a+4)+(b^2+2*3*b+9)=0 adica, din formulele cautate de forma de mai sus:
(a-2)^2+(b+3)^2=0
Cum un patrat perfect este>=0, egalitate avem doar cand numarul care se ridica la patrat este 0. Deci avem suma de doua nr (care sunt>=0) iar suma este 0. Prin urmare fiecare dintre cele doua patrate perfecte este 0, adica:
a-2=0  => a=2
si
b+3=0  =>b=-3
Deci suma numereor a si b este:
a+b=2-3=-1