Ioana a cumparat de la magazin 2 kg de rosii, 3 kg de cartofi si 4 kg de mere ce rest a primit de la o bagnota de 50 lei daca 1 kg de rosii costa 4,5 lei , 1 kg de cartofi costa 1,5 lei iar 1 kg de mere costa 2,5 lei ?

2
rosii = 4,5 + 4,5 = 9 lei
mere = 2,5 + 2,5 + 2,5 + 2,5 = 10 lei

Răspunsuri

2014-06-16T11:46:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In primul rand se spune "bancnota".

Acum:

rosii : 2x4.5=9 lei
cartofi: 3x1.5=4.5 lei
mere : 4x2.5=10 lei
----------------------------------
TOTAL cumparaturi: 10+4.5+9=23.5

REST: 50-23.5=26.5
20 4 20
2014-06-16T11:48:52+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
 2 kg de rosii = 4,5 + 4,5 = 9 lei
3 kg de cartofi = 1,5 + 1,5 + 1,5 = 4,5 lei
4 kg  de mere = 2,5 + 2,5 + 2,5 + 2,5 = 10 lei
-------------------------------------------------------------------
Rest = 50 lei - (9 lei + 4,5 lei + 10 lei) = 50 lei - 23,5 lei = 26,5 lei
6 3 6