Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-14T20:05:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Prefer să înmulţesc toată funcţia cu 2, ca să scap de numitori şi obţinem:

f_{(x)} = -x^2 + (4a+8)x + 6a - 2b -5


Dacă avem funcţia:

f_{(x)} = ax^2 + bx + c 

Vărful ei are coordonatele:

V(- \frac{b}{2a}, -\frac{delta}{4a})

În ecuaţia ta, acesta este:

V( -\frac{(4a-8)}{-2}, -\frac{delta}{4*(-1)})

=>

 \frac{4a-8}{2}  = 6 => a =5

Ştiind coordonatele vârfului, avem:

f_{(-\frac{b}{2a})} = -\frac{delta}{4a}

<=> f_{(6)} = 25

=> -36 + 24a - 48 + 6a - 2b - 5 = 25 \\&#10;a=5 => b= 18

4 5 4