Completeaza spatiile punctate:
a) 15 km=.........hm=.........m
7 dal=.......l=......dl
3t=.....q=......=kg
5h=......min=.......s


b) 7800 l=......dal=.....hl
2700 mm=.......cm=.....dm
25000 g=........dag=......kg
336 ore=.......zile=.......saptamani.


c)15 t+47q=......kg
10h+360min.-3600s=.......h

d) 317hm+215dam=.......m



Si o problema..... ^_^


Un automobil a parcurs intr-o zi 324 km, iar a doua zi cu 480 hm mai putin. La 100 de km, automobilul consuma 9 l de benzina.
______________________________________________
Cati l de benzina a consumat automobilul in cele doua zile?

2
15km= 1500hm=15000m
15km= 1500hm=15000m

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-14T09:35:25+03:00
A)15km=150 hm=15000m
7 dal=70 l=700 dl
3t=30q=300kg
5h=300min=18000s

b)7800l=780dal=78hl
2700mm=270cm=27dm
25000g=2500 dag=25kg
336ore=14 zile=2 săptămâni

c) 15t+47q=...kg
15t=1500kg
47q=470kg
1500kg+470kg=1970 kg
10h+360min.-3600s=...h
360 min=6h
3600s=1h
10h+6h-1h=16h-1h=15h

d) 317hm+215dam=...m
317hm=3,17m
215dam=21,5m
3,17m+21,5m=24,67m

Și problema:

Rezolvare
1.Cât a parcurs automobilul a doua zi?
324km-480hm=? km
480hm=48km
324km-48km=276km
2.Câți litri de benzină a consumat automobilul în prima zi?
324km:100=3,24
3,24 ori 9=29,16 l
3.Câți litri de benzină a consumat automobilul a doua zi?
276 km:100=2,76
2,76 ori 9=24,84 l
4.Câți litri de benzină a consumat automobilul în cele două zile?
29,16 l+24,84 l=54 l
                                             Răspuns:54 l

Sper că te-am ajutat.Multă baftă! :*
2014-06-14T11:57:09+03:00
15km=150hm=15000m
7dal=70l=700dl
3t=30q=300kg
5h=300min=18000s
====================
7800l= 78dal=7,8hl
 2700mm=270cm=27dm
25000g=2500dag=25kg
===================
317hm+215dam=
1 5 1