Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-13T23:09:48+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Aurica, nu sunt sigur daca e corect, dar eu asa as rezolva.

Caldura cedata de o masa m de benzina este Q1 = m*q, unde q - este puterea calorica a benzinei.

Caldura primita de o aceeasi masa m de benzina pentru a se incalzi cu Delta T grade este: Q2 = m*c*Delta T, unde c - este caldura specifica a benzinei.

Acum, daca Q1 este mai mare decat Q2, deci daca diferenta (Q1 - Q2) este > 0(deci pozitiva), rezulta ca este suficienta caldura degajata la arderea unei mase m de benzina pentru a incalzi aceeasi masa de benzina m cu Delta T grade.

Asa ca, hai sa vedem care este semnul diferentei Q1 - Q2.

Q1 - Q2 = m*q - m*c*Delta T = m(q - c*Delta T).

Masa m fiind pozitiva, rezulta ca semnul diferentei Q1 - Q2 este dat de semnul diferentei (q - c*Delta T).

Si acum Aurica, ai nevoie sa stii  puterea calorica a benzinei si  caldura specifica a benzinei. Din cate am intalnit eu in probleme, stiam valorile q = 45980 kJ/kg si c = 1880 J/(kg*grd.) = 1,88 kJ/(kg*grd.). Daca tu ai folosit sau ti s-a dat in problema alte valori pentru puterea calorica si respectiv pentru caldura specifica a benzinei, calculeaza cu valorile pe care le ai tu la dispozitie. Eu voi calcula cu valorile scrise de mine.

Delta T = 1 grad Kelvin = 1 grad Celsius(deoarece este o diferenta de temperaturi).

Deci
Aplicatie Numerica A.N.: Q1 - Q2 = 1(45980 - 1,88*1) = 45978,12(kJ).

Diferenta Q1 - Q2 fiind pozitiva, rezulta ca prin arderea unui kg de benzina se degaja suficienta caldura pentru a incalzi un kg de benzina cu un grad Celsius.

Verifica si tu.

10 4 10