Un fermier a vandut intr-o zi 133 kg de mere golden si voinesti incasand569 lei.af cate kg de mere s-au vandut din fiecare categorie stiid ca pretul unui kg de mere golden este de 3 lei iar un kg de mere voinesti este de5 lei

1

Răspunsuri

2014-06-12T17:13:42+03:00
Metoda falsei ipoteze
presupunem ca toate merele vandute sunt voinesti
133*5=665 lei
diferenta dintre presupunere si realitate :665-569=96 lei
diferenta dintre merele pe care le-am presupus si celelalte mere: 5-3= 2 lei
=> 96:2= 48 kg de mere golden vandute
=> 133-48=85 kg mere voiesti vandute