Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-12T12:11:33+03:00
Mutăm toți termenii în stânga:

a^2+b^2+5-2a+4b=0

Aranjăm puțin și formăm pătrate:

(a^2-2a+1)+(b^2+4b+4)=0 \\  \\ (a-1)^2+(b+2)^2=0 \\  \\  \\ \Rightarrow \displaystyle\left\{a-1=0\atop b+2=0

 \\  \\  \\  \Rightarrow \displaystyle\left\{a=1\atop b=-2
Prima parte a rezolvării de după aranjarea termenilor coincide și cu rezolvarea mea, însă m-am poticnit în acel 5. B la a doua + 4b, dar de unde acel 4?
am împărțit 5-ul într-un 4 și un 1
5=1+4. expresia este exact echivalentă cu cea inițială