Răspunsuri

2014-06-12T10:08:53+03:00
      Octavian

      A fost nepotul din partea surorii lui Cezar, dar a fost adoptat si declarat mostenitorul sau.
      Octavian, numit mai tarziu Augustus era,, de o frumusete rara'' dupa spusele lui Suetonius. Era destul de plapand, fiarv si bolnavicios - a tot avut diverse boli de piele, colici renale si biliare etc. Insa, iconografia (sculpturile in special) il arata destul de robust cu o tinuta zvelta si trasaturi armonioase. Era intelectual, superstitios si sceptic iar ca neajunsuri ii lipsea educatia militara.

2014-06-12T15:42:40+03:00
Pericle
 s-a născut în anul 495 Î.Hr., avându-l ca tată pe Xantipos și mamă pe Agariste. Tatăl lui a fost unul dintre eroii bătăliei de la Capul Mycale, iar mama lui aparținea nobilei familii a Alcomeonizilor, fiind nepoata vestitului Clistene, cel care dăruise Atenei o structură democratică. Mama sa avea o familie înstărită, cu o poziție socială superioară. Cu alte cuvinte, viitorul conducător democrat provenea din cea mai înaltă aristocrație.
Înainte de a-l naște pe Pericle mama lui a avut un vis premonitoriu: copilul ei era un leu. Fiul ei va deveni, într-adevăr, dacă nu cel mai puternic om din Grecia Antică, cel puțin geniul ei tutelar..Pericle a fost un copil frumos, cu trăsături nobile, dar cu capul un pic alungit, lucru care stârnea ironia poeților.Educația pe care Pericle a primit-o a fost extrem de îngrijită, așa cum se cădea unui tânăr aristocrat. La școala de gramatică a învățat să citească, să scrie și să socotească încă înainte de 13 - 15 ani, după care a urmat școala de educație fizică, unde a învățat să lanseze sulița, să se lupte și să călărească.