Ma ajutati si pe mine ? Va rooog, am nevoie de aceasta tema maine :((
Eseu liber de tip argumentativ, de circa 2-3 pagini avand ca tema intrebarea: Daca as putea calatori in timp si spatiu, ce personalitate as dori sa intalnesc?

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-11T23:11:59+03:00
In primul rand daca as putea calatori in timp si spatiu sa ma intalnesc cu o anumita persoana sau personalitate, in mod cert aceea ar fi domnul Mihai Eminescu deoarece geniul sau depaseste bariera timpului si a limbii, arta sa este profunda, i-ar cei care nu pot intelege cu adevarat ce sens au cuvintele sale, aparent fara scop, ii critica munca.Numai cine intelege cu adevarat intentiile lui poate sa il inteleaga si pe el cu adevarat, dar nimeni nu poate faptui aceasta.
Un mare regret al meu este ca munca sa nu este intotdeauna  apreciata pe deplin, fiind atat de profuda. De asemenea imi pare rau ca limba noastra, tradusa, isi pierde farmecul, poate nu intotdeauna pe deplin, dar de multe ori expresii atat de frumoasa in limba noastra suna atat de sec si caraghios tradus in alta limba. Din aceasta cauza strainii il privesc pe maestru nu cum ar merita. Ei nu inteleg, nu au cum sa inteleaga.
In al doilea rand m
-as intoarce in timp sa ii spun ca si peste atata timp, inca il consideram cel mai implinit poet roman. Noi nu vom putea vreodata sa ii multmit indeajuns pentru sentimentele ce ni le-a adus in suflete si fericirea sa il avem pe el si pe opera sa. Dar putem, totusi, face ceva, putem sa ii raspandim creatia sa, caci nefericit este acela care nu a citit niciodata geniul sau.
EMihai Eminescu a fost un om extraordinar, un om care a luptat pentru principiile sale si pentru idealurile sale nationaliste, si a si murit, din pacate, pentru asta, ca un adevarat erou national, un martir.Sa il intalnesc, sa il vad macar o data ar fi o onoare extraordinara pentru mine, mi-as intalni eroul, ideaul. Atingerea unui astfel de  nivel de excelenta ar trebui sa fie pentru multi modelul in viata,  caci, desi nu vom putea vreodata ajunge atat de sus printre stele, vom lua un loc de cinste, caci am incercat.
Dar, privind la tineretul din ziua de azi, sunt dezamagit. Sunt dezamagit catat putere de creatie, atata intelepciune se pierdem se iroseste.Eminescu a fost atat un mare poet, cat si prozat si eseist. El a fost si un gazetar, scriind la "Junimea" . Avea o ideologie nationalista, spunand ca "patriotismul nu este numai iubirea pamantului in care te-ai nascut ci, mai ales iubirea trecutului, fara de care nu exista iubire de tara".
In concluzie as vrea sa il intalnesc pe maestrul Mihai Eminesc, sa ii spun ca a murit pentru nimic, pentru un popor care nu il respecta, nici pe el nici invataturole sale, sa ii spun ce am ajuns si ce puteam deveni. (sper ca iti este de folos) :)
10 4 10
Am gasit si eu asta, dar finalul trebuie schimbat si nu stiu cum
Pai pentru final ai putea folosi ,,consider ca " ,asa ca o concluzie,gasesti tu o idee ceva ;)