Redacteaza 6-8 replici dintr-un dialog imaginar pe care l-ai purta cu alpinistul Ticu Lacatus, valorificand informatiile din fragmentul dat :
- Ticu Lăcătuşu este unul dintre alpiniştii care au recuperat startul întîrziat al românilor spre Himalaya.
În anii 1990-1991 realizează două premiere în Caucaz. Un an mai tîrziu urcă Broad Peak, primul optmiar cucerit de un român. În 1993 continuă premierele în Caucaz. În plină formă, porneşte în anul următor spre Everest, pe un traseu în premieră mondială (prin Tibet, pe faţa nord-estică), şi ajunge pînă la 8.100 m. Dar intervine în acţiunea de ajutorare a unei expediţii internaţionale, salvînd un canadian de la moarte. Ratează astfel vîrful, dar obţine ceva mai preţios: „Viaţa unui om este mai presus decît orice munte. Fără această solidaritate nu ar mai exista nimic, iar eu aş abandona definitiv escaladele“. Comitetul Olimpic Român îi acordă Premiul Fair Play. Va ajunge în anul următor, pe ruta versantului nordic.
Escaladarea celui mai înalt vîrf european, Elbrusul, în 1993, îi dă ideea proiectului Top 7 – de a urca pe „acoperişurile“ celor şapte continen­te: 1995 - Kilimanjaro, Africa, 1996 - Aconcagua, America de Sud, 1997 - Denali, America de Nord, 2000 - Carstensz Pyramid, Australia-Oceania, 2001 - Mount Vinson, Antarctica. Doar 75 de alpinişti ai lumii au reuşit această remarcabilă performanţă.

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-11T22:33:08+03:00
Ooh asta am avut-o si eu ca tema :)).Uite ce am scris, poate te inspiri, mai schimbi ceva si iti iese mai buna ;)
-Buna ziua domnule Ticu Lacatusu!As dori sa va adresez cateva intrebari, daca aveti cateva minute.
-Buna ziua stimata domnisoara!Desigur ca am timp.
-In primul rand as dori sa stiu daca v-a fost greu sa renuntati la varf pentru a salva viata acelui om?
-Sigur ca da, doar era visul meu, dar fiind viata unui om la mijloc nici nu am stat pe ganduri.
-Si o ultima intrebare: cum este sa va aflati printre cei 75 de alpinisti care au reusit o asemenea performanta? Va multumesc.
-La inceput nici nu visam la asa ceva, dar dupa multi ani de munca, uite-ma aici.Si eu iti mutlumesc.O zi frumoasa in continuare.La revedere!
-La revedere! 
sper ca ti-a fost de ajutor ;)
17 4 17