mai pot apela la tine vreodata?
da, sunt aproape in fiecare zi pe site :))
ok
miky esti online
da sunt acum, dar scrie-mi in mesaje

Răspunsuri

2014-06-11T18:13:38+03:00
Titlul textului este analitic fiind alcatuit din pronumele relativ 'ce', verbul copulativ '-i' ce ajuta la formarea predicatului nominal si numele predicativ 'greu' exprimat prin adverb de mod.
lectura textului mi-a creat o stare de melancolie, visare, de meditatie, o noua perspectiva asupra sufletului uman si a imaginatiei poetice.
titlul este in stransa legatura cu mesajul textului si atrag atentia cititorului asupra simbolului in jurul caruia se focalizeaza intreaga actiune:imposibilitatea de a schimba destinul fara o vointa puternica si de nedaramat.
ideea pe care o sugereaza titlul este relatata cu ajutorul unor cuvinte ce fac parte din campuri lexicale inrudite cu cel al titlului. am in vedere aici cuvintele :'iubire', 'nedrept', 'minciuna', 'cinste' ce fac parte din campul lexical al sentimentelor, dar si al moravurilor omenesti.
pe de alta parte, mesajul sugerat in titlu este sustinut in poezie prin intermediul figurilor de stil si al imaginilor artsitice. am in vedere aici metafora 'sa mori si totusi sa traiesti' ce face referire la sufletul zdrobit al eului liric de greutatile vietii
titlul este repetat pe parcursul intregului text liric capatand semnificatii simbolice avand valoare de lait motiv