Răspunsuri

2014-06-11T17:18:40+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Rezolvi sistemul determinat de primele două ecuaţii:

2x+3y+1=0 \\&#10;3x+y-2=0  \ \ | *(-3)\\&#10;-------- \\ 7x-7=0 <=> 7(x-1) = 0 => x=1

Îl înlocuim pe în una din ecuaţii şi îl aflăm pe y:
2*1 + 3y + 1 = 0 =>y = -1

Acum îl înlocuim pe şi în a 3-a ecuaţie şi îl aflăm pe a:
1-1+a=0 =>a=0


mersi..doar ca x=1 :)
oops, da... Am scris 0, dar am folosit '1' în rest.
^_^