Ana are 10 timbre cu animale ,17 timbre cu flori si unul cu pasari . Cate timbre ii mai trebuie sa faca 30 ? rezolvare printr-un singur exercitiu . Matei a cules di vie 15 ciorchini de struguri , iar mama lui cu 5 mai mult ca el . Daca au mancat 4 pe drum , cu cati ciorchini au ajuns ei acasa ? rezolva printr-un singur exercitiu . clasa 1

2

Răspunsuri

2014-06-11T15:44:29+03:00
Prima problema e ff usoara: 30- ( 10 + 17 + 1 ) = 30 - 28 = 2 ( ii mai trebuie 2 timbre ).

A doua : matei are 15 ciorchini
             mama lui = 5 +15 = 20

20 + 15 - 4 = 31


Daca e sa-l rezolvi al doilea printr-un singur exercitiu vine asa: 15 + 5 x 15 -4 = ?
89 -4 = 85
Nu lua in seama ce am scris in comentarii aici.
  • Utilizator Brainly
2014-06-11T15:45:27+03:00
30-(10+17+1)=30-28=2 timbre 

========================

[15+(15+5)]-4=
(15+20)-4=
 35-4=31 ciorchini
la prima problema
zice ca are unu cu pasari
a da scuze
citeste problema cu atentie
mrs