Răspunsuri

2014-06-11T15:24:05+03:00
I -iepuri (au 4 picioare)
g - gaini (au 2 picioare)

i+g=27 => i=27-g
4i+2g=84
4(27-g)+2g=84
108-4g+2g=84
108-84=4g-2g
24=2g
g=24:2
g=12 (12 gaini)

i=27-12
i=15 (15 iepuri)
2014-06-11T15:47:30+03:00
Parerea mea este ca aceasta problema se rezolva cu metoda reducerii la absurd:
presupunem ca avem doar iepuri, deci
27x4=108
diferenta intre presupunere si realitate:
108-84= 24
diferenta dintre picioarele alese (iepure) si celelalte (gaini) =4-2=2
=> gaini avem 24:2=12
restul sunt iepuri: 27=12=15