Un automobil merge 6 ore cu viteva de 55 km pe ora si 7 ore cu 65 km pe ora.Un alt automobil merge 13 ore cu viteza de 60 km pe ora.Daca cele doua automobile pleaca din acelasi loc si in acelas timp, care ajunge primul la destinatie?

1

Răspunsuri

2014-06-11T15:00:06+03:00
Primul ajunge mai repede . Faci 6 * 55 = 330 si 7 * 65 =455 le aduni 455+330 = 785 iar aut2 13*60 = 780
dar de ce le adun
Pentru ca in total au de parcurs 13 ore , iar daca 6 ore merge cu 55 km/h iar 7 ore cu 65 km/h , trebuie sa le aduni ca sa afli cat a facut in 13 ore dupa formula de la fizica . D = v * t D- distanta V- viteza t-timp
si cu inmultirea
Inlocuiesti in formula daca d=v*t
multumesc