Andrei pleaca la piata cu 75 lei si cumpara 3 kg cartofi la pretul de 1,5 lei kilogramul, un pepene de 8 kg la pretul de 1 leu kilogramul si 2 kg ardei la pretul de 2,25 lei kilogramul.. Cati lei ii raman dupa plata cumparaturilor?

2

Răspunsuri

2014-06-11T10:59:47+03:00
Cartofi: 3x1.5=4.5 lei
pepene: 8x1=8 lei
Ardei: 2x2.25=4.50 lei

TOTAL valoare cumparaturi:4.5+8+4.50=17 lei

Bani care ii raman: 75-17=58 lei
8 4 8
2014-06-11T11:15:11+03:00
4

4,50lei+8lei+4,50lei=17lei 75lei-17lei=58lei
4 5 4