REFERAT CHIMIE = 25 de puncte ! Coroziunea si protectia anticoroziva ! Cel mult o pagina.Va rog.

1
Comentariul a fost şters
Normal ca da,dar nu am gasit mare lucru.Ma gandeam ca poate are altcineva ceva facut sau ceva ce i-a trebuit candva. \
Comentariul a fost şters
Poate i-a trebuit cuiva ;). 3

Răspunsuri

2014-06-11T13:13:35+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Coroziunea este procesul de degradare a metalelor sub actiunea factorilor din mediul inconjurator,avand loc procese redox nedorite ce deterioreaza metalele asfel metalele sufera procesul de oxidare trecand in ioni pozitivi.
Coroziunea chimica este produsa de gaze uscate precum Cl2,O2,SO2 etc. si de neelectroliti.
Coroziunea electrochimica este produsa de electroliti si umiditate,de formarea unor pile galvanice ce apar in urma vaporilor de apa din atmosfera,in care metalul functioneaza ca anot si electrozii cedati se deplaseaza prin metal spre ionii de hidrogen din vaporii de apa ce ajung in contact cu metalul si formeaza catodul.
Ca exemplu de coroziune electrochimica este ruginirea fierului in care se formeaza oxohidroxidul de fier FeO(OH).
Metalele mai electonegative decat fierul mentin un mediu reducator si actiunea coroziva a mediului este indreptata spre metalul mai activ.Asfel sun protejate conductele de otel ingropate,rezervoarele,etc.,care vin in contact cu solul.
Pentru a impiedica procesul de coroziune se folosesc aliaje si metale rezistente din punct de vedere chimic precum otelurile inoxidabile.Acestea contin Mn,Cr,Ni,Al,metale ce au rezistenta chimica mare.
Pentru impiedicarea coroziunii se folosesc diferite straturi protectoare:metalice formate prin diferite procese chimice (galvanizare,metalizare...);anorganice formate prin tratamente chimice aplicate suprafetei;organice formate din lacuri,vopsel,cauciuc sau chiar inhibitori care au capacitatea de a micsora viteza de coroziune.

Nu este luat de pe internet!
2 5 2