Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-06-14T21:00:12+03:00
HANDBAL!
Uite un model de regulament:
Regulamentul de Joc
Regula 1.  Terenul de joc1:
Spatiul de joc  este format dintr-un dreptunghi cu lungimea de 40 metri si latimea de 20 metri, si se alcatuieste din 2 spatii de poarta si o zona de joc. Liniile laturilor lungi sunt numite linii de margine iar liniile laturilor scurte sunt numite linii de poarta  sau liniile exterioare portii. In jurul terenului de joc trebuie sa existe o zona de siguranta, cu o latime de cel putin 1 metru de-a lungul liniilor de margine si 2 metri in spatele liniilor exterioare portii. Caracteristicile terenului de joc nu trebuiesc modificate in timpul jocului astfel incat una dintre echipe sa fie avantajata.
1:2   In centrul fiecarei acestor linii exterioare a portii se gaseste o poarta. Aceste porti trebuie sa fie solid ancorate de podea sau de peretii din spatele lor. Portile au la interior o inaltime de 2 metri si o latime de 3 metri. Barele verticale ale portii sunt unite de o bara orizontala. Partea posterioara a barelor portii trebuie sa fie aliniata cu muchia posterioara a liniei de poarta.  Barele verticale si bara transversala trebuie sa fie patrate in sectiune, cu laturile de opt centrimetri. Pe cele trei laturi care sunt vizibile dinspre terenul de joc, barele trebuie vopsite in doua culori contrastante, care sa fie diferite si de culorile din jurul portii.
Portile trebuie sa aiba o plasa, atasata in asa fel incat o minge o data intrata in poarta sa ramana acolo.
1:3 Toate liniile terenului fac parte integranta din spatiile pe care le delimiteaza. Liniile de poarta vor avea opt centrimetri latime intre barele portilor, in timp ce toate celelalte linii vor avea 5 cm latime. Liniile dintre doua suprafete adiacente pot fi inlocuite cu culori diferite intre suprafete adiacente ale podelei.1:4 In fata fiecarei porti este un spatiu de poarta  Spatiul de poarta este delimitat de o linie a spatiului de poarta, care este trasata astfel:
a) o linie de trei metri lungime direct in fata portii; aceasta linie este paralela cu linia de poarta si la sase metri distanta de aceasta (masurata de la muchia posteriora a liniei de poarta la muchia anterioara a liniei spatiului de poarta);
b) doua sferturi de cerc, fiecare cu o raza de sase metri (masurata de la coltul interior posterior al stalpilor portii), care fac legatura intre linia de trei metri lungime si linia exterioara a portii).