Răspunsuri

2014-06-10T15:00:12+03:00
Primul rand se inmulteste cu 4 al doilea cu 7 si obtinem
28kg zahar+20 kg orez=700000 lei
28 kg zahar+ 14 kg orez=616000 lei
acum le scadem
6 kg orez=84000lei
1 kg orez=14000 lei
5 kg orez=14000x5=70000lei
7kg zahar+70000=175000
7 kg zahar=105000lei
1 kg zahar=15000 lei
  • Utilizator Brainly
2014-06-10T15:01:58+03:00
7 kg zahar.............5kg orez..............175000 lei
4 kg zahar.............2kg orez............... 88000 lei
Aducem la acelasi termen de comparatie inmultind prima relatie cu 2 si a doua  relatie cu 5 .
14 kg zahar ..........10kg orez ............350000 lei
20 kg zahar ..........10kg orez ............440000 lei
 6 kg zahar...........................................90000 lei

1 kg zahar                                    90000:6=15000 lei
7 kg zahar                                    7x15000=105000 lei
5kg orez                                       175000-105000=70000 lei
1 kg orez                                      70000:5=14000 lei