Răspunsuri

2014-06-10T14:32:33+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Mai întâi afli ecuaţia dreptei determinată de punctele B şi C. 

ec. \ dreptei: \  \frac{x-x_{1}}{x_{2}-x_{1}} = \frac{y-y_{1}}{y_{2}-y_{1}} \\&#10;\\&#10;<=> \frac{x-2}{-1-2} = \frac{y-3}{5-3} \\ \\&#10;<=> 2x+3y-13 =0

Acum că avem ecuaţia dreptei, distanţa de la un punct la o dreaptă se calculează cu formula:

d(A,d_{BC}) = \frac{|a*x_{a}\ +\ b*y_{a}\ +\ c|}{\sqrt{a^2+b^2}}

a,b,c = coeficienţii din ecuaţia dreptei.

=> d(A,d_{BC}) = \frac{|2*1\ +\ 3*1\  -\ 13|}{\sqrt{2^2+3^2}} =  \frac{|-8|}{\sqrt{13}}  =  \frac{8\ \sqrt{13}}{13}
1 5 1