Ce înseamnă hardware şi software? Daţi câte un exemplu pentru fiecare.

2
Componenta hardware este formata din tot ceea ce se poate atinge la calculator, pe cand componenta software reprezinta gandirea calculatorului, este aceea care pune in functiune partea hardware. Ca si cum ai spune:" mi-ai dat Doamne maini, dar ce fac cu ele? " Gandirea este facuta de programe si datele prelucrate de aceste programe. Elemetul software de baza, fara de care un computer nu functioneaza-chiar daca il conectezi la curentul electric-este sistemul de operare: Windows sau Unix sau Linux
Hardware – partea materială – echipamente fizice Software – partea logică – programe şi date.
Componenta hardware a unui calculator este formată din echipamentele fizice în care circuitele electronice asigură prelucrarea automată a informaţiei din echipamentele ce asigură comunicarea dintre om şi maşină. Componenta hardware trebuie să asigure următoarele funcţii: funcţia de memorare, funcţia de comandă şi control, funcţia de prelucrare, funcţia de intrare-ieşire.
Componenta software a calculatorului este formată din programele destinate să asigure conducerea şi controlul procesului de prelucrare, precum şi efectuarea unor lucrări curente.
Programul reprezintă o colecţie organizată de comenzi ce se dau calculatorului. Aceste comenzi se numesc instrucţiuni. Instrucţiunile sunt codificate în binar şi sunt tratate de către unitatea de comandă şi control. În instrucţiune nu se precizează operanzii ci adresele de memorie unde se găsesc operanzii.
Sistemul de operare – operating system – software de bază – este format din programele care ajută calculatorul să lucreze în general, supervizând întreaga activitate. El asigură legătura între componentele logice şi fizice ale calculatorului.
Programele de aplicaţie – application programs – sunt mulţimi organizate de instrucţiuni care se dau calculatorului pentru a efectua anumite operaţii specifice unei aplicaţii dorite de utilizator.
Software - programe ( S.O )
Hardware - partea dini calculator pe care o putem atinge ,vedea ( tastatura ,hard,placa de baza )

Răspunsuri

2014-02-05T15:37:32+02:00
Hardware= partea fizica a unui sistem informatic .( placa de baza microprocesor )
Software= partea logica cea care comanda hardware-ul. ( birotica , fisiere )
hardware-ul este alcatuit din componentele calculatorului de exemplu placa de baza ,placa video,procesor etc
software este sistemul de operare de exemplu windows
desigur software pot fi si programele,jocurile
2014-02-05T15:38:56+02:00
Hardware - unitatea de la calculator; Software - programele care rulează pe hard scrise in limbaje de programare; Jocurile, de exemplu, le introduci in DVD sau CDRom care sunt hardware, dar jocul în sine este software. Si foarte multe altele...